Matematik

Ligninger!!!? Hjælp

09. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et rektangel har omkredsen 64 cm og arealet 231 cm^2. Beregn rektanglets sidelængder.
Et andet rektangel har et areal på 325 cm^2 og det er 12 cm længere end det er bredt. Find dets længde og bredde.
Formel:

omkr = 2(x+y)
areal = xy

D.v.s 2(x+y) = 64
xy = 231
 

Til det andet spørgsmål:

formel: y = x+12(omkredsen)

D.v.s  y = x+12
xy = 325
 

hvordan løser jeg dem ???

TAAk :D


Svar #1
09. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Haallo?

please?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2010 af em_naty (Slettet)

Nr. 2 rektangel

Bredde: 13
Længde: 25

Fordi 25x13= 325 cm2 
og 25-13= 12 cm, altså er længden 12 cm længere end bredden

Håber det kan hjælpe :)
Mvh Natasja


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2010 af em_naty (Slettet)

Jeg ved godt, der ikke er nogle udregninger på, men det var fordi jeg mest gættede mig frem til det. - Men nu har du da nogle tale at gå efter, når du skal regne. ;D


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2010 af bn1991 (Slettet)

I begge opgaver kan du isolere enten x eller y i den ene ligning, og herfter indsætte i den anden ligning og på den måde finde værdierne. Fx i opgave 1:

2(x+y)=64 => x+y=64/2 => x=32-y

(32-y)y=231 => 32y-y2=231 => y= 11 eller y=21

Derfor må x være x=231/y => 231/11=21 og 231/21=11

Så som du kan se, må længden og bredden være henholdsvis 11 og 21

Det samme gør du i opgave 2:

y=x+12

xy=325 => x(x+12)=325 => x2+12x=325 => x=-25 og x=13, dvs x=13

Derfor må y være: 13+12=25

Så længden og bredden er henholdsvis 13 og 25

Sådan tror jeg opgaven skal løses.


Svar #5
09. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Taak, for hjælpen :D


Skriv et svar til: Ligninger!!!? Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.