Matematik

Hjælp til en opgave.

09. februar 2010 af pernguyen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kommer jeg i gang med at løse opgave 1? ved kun at jeg skal dele den op i trekanter, men kan ikke finde BC selvom jeg gør det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da vinklerne A og D's hosliggende vinkel begge er 60o, ved du at linierne AB og CD er parallelle. Træk en linie gennem C parallel med AD. Den skærer linien AB i et nyt punkt E. Da AECD er et parallelogram, ved du at |EC| = |AD|. Kig nu på trekant EBC, hvor du kender en sidelængde EC, og du kan finde EB, da AB = 40, og AE = 20 (parallelogram), og du kender vinklen BEC, der er lig vinklen BAD.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.