Matematik

At lave en eksponentiel funktion om til en logaritmefunktion

09. februar 2010 af MogensE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg indsætte en alm. eksponentiel funktion, på et enkeltlogaritmisk stykke papir.

Har valgt disse kordinater: (7,5) & (5,7), og har sat dem ind i formlerne. Dem til at udregne en funktionsforskrift, med 2 kordinater.

a=x2-x1√y2/y1=5-7√7/5= -2√1,4=0,8452

b=y1·a-x1=5·0,08452-7=16,23

Funktionen er dermed: f(x)=16,23· 0,8452x

Men hvordan indtegner jeg den på et enkeltlogaritmisk papir?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af peter lind

Du skal sætte koordinaterne (7,5) og (5,7) ind i koordinatsystemet og så afsætte en ret linje, der går igenem disse punkter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2010 af rikke havskov (Slettet)

Hvis du tegner på computeren, så brug programmet graphmatica!


Svar #3
09. februar 2010 af MogensE (Slettet)

 @Peter lind

Er det så enkelt?


Svar #4
09. februar 2010 af MogensE (Slettet)

 @Rikke Havskov

Okay, det prøver jeg så.


Skriv et svar til: At lave en eksponentiel funktion om til en logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.