Matematik
Beregn integralet - bestemt integrale
opgaven lyder
Beregn integralet
(integraletegn) hvor e er den øvre grænse og 1 den nedre (3/x+2) dx
Hvad gør jeg??
Svar #4
10. februar 2010 af teentitans (Slettet)
jeg forstår ikke hvad du har gjort - gider du at forklare det?
hvorfor sættes 3 foran integralet og hvorfor lægges 2 til?
hvor bliver e af?
Svar #5
10. februar 2010 af mathon
...det er nok fordi du tilsyneladende - som det synes at fremgå af dit spørgsmål - har glemt at sætte parentes,
så din funktion er éntydig.
f(x) = 3/(x+2)
at sætte 3 uden for integraltegnet "forenkler" den videre omskrivning.
Svar #6
10. februar 2010 af mathon
1∫e3/(x+2)dx = 3·1∫e1/(x+2)d(x+2) = 3[ln|x+2|]1e = 3·([ln|e+2| - [ln|1+2|) = ln(e+2) - ln(3) = ln((e+2)/3)
Svar #7
10. februar 2010 af teentitans (Slettet)
Hej
Parantesen skal være om hele funktionen, altså (3/x+2)
Så vidt jeg kan se har du sat parantes om x+2?
Svar #9
10. februar 2010 af teentitans (Slettet)
okay, men så kan jeg ikke se hvad man gør af e - man skal vel også bruge den øvre grænse til noget ?
Svar #10
10. februar 2010 af mathon
1∫e(3/x + 2)dx = 1∫e3/x·dx + 1∫e2·dx = [3ln(x)]1e + [2x]1e .............
Skriv et svar til: Beregn integralet - bestemt integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
