Matematik

Formel forklaring (c-niveau)

10. februar 2010 af Pulchrum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Vi har noget i skolen i denne uge hvor vi skal lave rapporten, og den er jeg egentlig færdig med så det er jo fint nok, men der er lige et spørgsmål jeg ikke kan finde ud af, så jeg håber en af jer kloge hoveder kan :D

spørgsmålet lyder:

i(x)=io·e-k·x           og T½=ln(2)/K

De to formler har jeg fået. Jeg skal forklare hvordan jeg kommer fra den ene til den anden, altså hvad der betyder hvad, og hvordan der kan være -k*x i den ene, mens der kun er et K i den anden.

Ydermere: Hvorfor er de eksponenstielle og forklar dem, og deres egenskaber.

Hvis I ikke forstår spørgsmålet så skriv, det er svært at forklare men mange tak på forhånd! :D  


Svar #1
10. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Det skal lige siges at jeg har fundet en grund til de er eksponentielle og det er at de ikke rammer x-aksen altså at de aldrig krydser ned i negative y-værdier :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2010 af mathon

udgangspunkt
                   I(x) = Io·e-k·x og X½ = ln(2)/k     k>0

halveringskonstanten er den x-vær, for hvilken funktionen er halveret

dvs

              I(X½) = (1/2)Io = Io·e-kX½               divider med Io på begge sider

                         (1/2) = e-kX½                      logaritmer på begge sider

                         ln(1/2) = -kX½·ln(e)             da ln(e-kX½) = -kX½·ln(e)

                         ln(1/2) = -kX½                    da ln(e) = 1

                         -ln(2) = -kX½                      da ln(1/2) = ln(1) - ln(2) = 0 - ln(2) = ln(2)

                          X½ = ln(2)/k

..................

det kan aldrig hedde T½,
når funktionen ikke indeholder størrelsen t


Svar #3
10. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Jamen vi har kun fået det der stod der, måske derfor det forvirre mig :D


Svar #4
10. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Altså vi har også fået denne formlen, ved dog ikke hvad den skal bruges til:

F(x)=b·ax


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2010 af mathon

hvor  

       a = e-k   k>0


Svar #6
10. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Vil du skrive det hele opsamlet? :D så er du flink, er lidt forvirret :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2010 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/download/97569


Svar #8
10. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Hmm, det er svært at finde rundt i? :)


Svar #9
10. februar 2010 af Pulchrum (Slettet)

Men ellers tusind tak!

Andre? :)


Skriv et svar til: Formel forklaring (c-niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.