Matematik

opgaver

10. februar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=20+150ln(8t+1)

bestem temperaturen i ovnen 10min. efter ovnen er tændt og bestem hvor lang tid der går fra ovnen er tændt til temp. i ovnen når op på 500o

bestem den hastighed hvormed temperaturen ændrer sig sig til tiden t=10

en punktmængde er bestemt ved M={(x,y) | 0<x<3 Λ 0< y<√2x+1}

beregn rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 3600  om koordinatsystemets førsteakse


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af PeterValberg

Den med ovnen kan jeg umiddelbart hjælpe dig med, - se vedhæftede fil

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_til_Saltum.pdf

Svar #2
10. februar 2010 af saltum (Slettet)

tusind tak.

kan jeg spørger om 2 andre ting

1)bestem til differentialligningen y´=5y den løsning hvis graf går i gennem punktet P(0,4)

i min bog med eksempler bliver der brugt samme talværdier i funktionen som i punkterne så det er lidt svært at se hvad for nogle talværdier der bliver brugt hvornår.

"9hvordan skriver med et intergrale ind på TI89


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af PeterValberg

Du skal have gang i den her til beregning af omdrejningslegemet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af PeterValberg

Med hensyn til integrale på TI89:, hvis du skal taste ovenstående udtryk i #3:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2010 af PeterValberg

Med hensyn til differentialligningen i #2

1)bestem til differentialligningen y´=5y den løsning hvis graf går i gennem punktet P(0,4)

Så er der en sætning, der siger at differentialligningen:

(hvor c, k  er konstanter)

Anvendes dette på ovenstående (hvor k=5), får du:

Nu gælder det så bare om at få bestemt hvilken værdi for c, der opfylder, at grafen går gennem P(0,4).
Her er hvad vi ved indtil nu:





Voila!!! - grafen for funktionen y(t):

...går gennem P(0,4), hvilket er grafens skæringspunkt med y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.