Matematik

hjælp til 2 opg

11. februar 2010 af Kevi (Slettet)

Hej har fået en aflevering i Matematik.

er der nogle som kan hjælpe med opg 4 og 8 ?

Jeg vedhæfter filen, så kan i bare åbne den.

MVH kevi


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Opg 4

a)

Du kan vælge at gøre 2 ting jeg foretrækker 1.

1. Bruge excel til at lave potensregression

Skriv tallene ind i excel og tegn tendenslinje med strøm som funktion (som er det samme som potens)

2. Bruge formlerne og "manuelt" finde a og b.
 

a = log (y.1/y.2)  /  log (x.2-x.1)

b = y.1 /  xa

Så skal a og b bare ind i potensfunktionen

b)

Sæt x til 130

c)

Brug formlen:

1 + r.x = )1+procentvækst)a


Svar #2
11. februar 2010 af Kevi (Slettet)

hvad med opg 8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Halløj, er lidt træt nu så bær over med måske lidt manglende svar...

a)

Her er formlen

(basistal 2000) = ((værdi 2000)/(værdi 2003)) * (basistal 2003)
 

Det skulle meget gerne give 8,3 i 2003 og 128,8 i 2006

b)

Her kan du bare sætte tallene ind i excel og bruge regression.

Hint: Det er enten en eksponential funktion eller potensfunktion da der er en procentvis vækst.

Eller gøre det "manuelt"

Find a og brug nedenstående formel for at finde den procentive vækst.

 (a=r+1)


Skriv et svar til: hjælp til 2 opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.