Fysik

hvor stort er det absorberede dosisækvivalent?

13. februar 2010 af melissaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

En person med en masse på 65 kg udsætttes for en helkropsbestråling med beta-partikler. Den afsatte energi er 40J.

hvor stort er det absorberede dosisækvivalent?

Har en masse opgaver for i fysik forstår ikke 1/3 af opgaverne :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0. Har du selv noget forslag?


Svar #2
13. februar 2010 af melissaa (Slettet)

neej :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er dosisækvivalent? Prøv at slå det op i din bog.


Svar #4
13. februar 2010 af melissaa (Slettet)

den har en formel H=Q*D Q= kvalitetsfaktor.... D har en enhed J/kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Og hvad er D? Har du en formel for D også?


Svar #6
14. februar 2010 af melissaa (Slettet)

D=Eabs/m

som er den absorberede strålingsenergi Eabs            pr masse m.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: Jeps. Du får opgivet E_abs og m i din opgave. Så burde du kunne regne det ud herfra. :)


Svar #8
14. februar 2010 af melissaa (Slettet)

jamen hvad skal jeg putte ind.. masen er 65 kg ..  men hvad er E_abs

og Q.. kvalititetsfaktor :S..


Svar #9
15. februar 2010 af melissaa (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#8+9: Den absorberede energi står i din opgave. :)

Kvalitetsfaktoren skal du slå op i din bog. Den afhænger af hvilken type stråling, der er tale om. Du har sikkert en tabel over forskellige Q'er i din bog.


Skriv et svar til: hvor stort er det absorberede dosisækvivalent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.