Matematik

Krumninger, har brug for en lille hånd =)...

13. februar 2010 af Korn_2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave C driller mig, ville være rart hvis der var en som kunne give mig et lille hint =).

Opgave vedlagt billede..

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2010 af mathon

 

krumningen
                       κ = |v x a|/|v|3

    r = (450t)i + (-7t3-30t2+1200)j

    v = 450i - (21t2+60t)j

    |v| = √(4502+(21t2+60t)2)

    a = -(42t+60)j


Svar #2
14. februar 2010 af Korn_2000 (Slettet)

Hmmm den her kan jeg ikk helt overskue...


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2010 af mathon

         |v x a| = 2700·|7t+10|


         κ = 2700·|7t+10| / (4502+(21t2+60t)2)3/2

.................

sidste spørgsmål CASHberegnes


Svar #4
14. februar 2010 af Korn_2000 (Slettet)

Sry to say it men det her giver ikk særlig meget mening i hovedet på mig... =/


Svar #5
14. februar 2010 af Korn_2000 (Slettet)

Har fattet det nu ^^ thx mate


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Krumningen kaldet κ (kappa) er et mål for den hastighed ved hvilken en kurve drejer væk fra tangentlinien i et punkt r(t). Hastighedsvektoren v(t) = dr/dt (alt i vektorer) er tangent til kurven i punktet r(t). Det er et større arbejde at forklare den generelle parametrisation, men udgangspunktet er, at man betragter størrelserne hastighed, fart og acceleration og når frem til at krumninger er givet ved |v×a|/v3. For at forstå dette, er du nødt til først at læse om enhedstangentvektor. I mange tilfælde bruger man buelængden som parameter og får derfor κ(s) = |dT/ds), hvort T(t) er en enhedstangentvektor. Så du kan altså bruge enten t eller s som parameter. Men som sagt, det er en lang forklaring at komme dertil.


Skriv et svar til: Krumninger, har brug for en lille hånd =)...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.