Matematik

Matematik. :)

14. februar 2010 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg har en metematik opgave som driller mig MEGET.!! (:

I opgaven står der:

Af tabellen fremgår det, at Frede løb 42,2 km. på 4 t. 35 min. 46 sek.

Beregn den tid, Frede i gennemsnit bruger pr. km, han løber.

Nogen der kan hjælpe.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2010 af peter lind

tiden delt med antal kilometer


Svar #2
14. februar 2010 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet)

Åltså:

(4*60)+35,46=275,46

275,46/4202=6,53 min.

Eller er det mig der er forkert på den.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2010 af peter lind

46 sek ≠ 0,46 min. 4,2 km er ikke 4202 og så er divisionen forkert.


Svar #4
14. februar 2010 af NadiaAbildgaardPedersen (Slettet)

*Taste fejl 42,2


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Først regner du tiden om til min, dvs.
46 sek / 60 = 0,767 min.
Så lægger du antal minutter sammen - det kalder vi for y, da jeg ikke skal lave opgaven for dig. ;-)
Herfra er det ret simpelt:
Du dividerer antal minutter med antal km for at få tiden i min. pr. km, altså:
42,2km/(y) = ?

Var det forståeligt? :)


Skriv et svar til: Matematik. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.