Matematik

Hjælp til en enkelt brøkudregning.

15. februar 2010 af 810K (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg ville lige spørge om der ikke var nogen som kunne vise hvordan denne brøk udregnes: 3*2 2/3

På forhånd tak.  :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Så står vi med det sedvanlige problem. Hvordan skal brøken læses?

3* (2 + 2/3)=3* [2*3+2]/3 =   forkorter med 3

2*3+2=8


Svar #2
15. februar 2010 af 810K (Slettet)

Forstår det ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Jeg starter med at lave 2 2/3 om til trediedele, det giver 8/3

3* 8/3 kan forkortes med 3 til 8/1 eller 8


Skriv et svar til: Hjælp til en enkelt brøkudregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.