Matematik

Opgaver UH

15. februar 2010 af Nanna1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Håber I kan hjælpe med at løse nedenstående opgaver uden hjælpemidler.

1. Isoler y i ligningen 2xy = √x - 4y+1

2. Funktionen f er givet ved, at f(x) = x^2 - 2x+1. Bestem stamfunktion F til f, hvor f(0) = -1


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

1) Læg 4y til på begge sider: 2xy + 4y = √x + 1. Sæt y udenfor en parentes å venstre side: y(2x + 4) = √x + 1. Dividér med 2x + 4 på begge sider: y = (√x + 1)/(2x + 4).

2) F(x) = (1/3)x3 - x2 + x + k. F(0) = -1 <=> k = -1. Dvs. F(x) = (1/3)x3 - x2 + x - 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2010 af Aalborg90 (Slettet)

Har lige skiftet bruger, .. Mange tak for svarene, bemærk dog at det er lille f(0), der er ligmed -1 .. Er det så stadig rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Det kan ikke være lille f(0) = -1, fordi f(0) er 1 (regn selv efter). En mulighed er, at du har skrevet f(x) forkert af. Har du?


Skriv et svar til: Opgaver UH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.