Matematik

Potensfunktioner ligning

16. februar 2010 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har en regneforskrift som lyder y=12*x-1,2 

Opgaven lyder:
Med hvor mange procent falder y-værdien, når x-værdien vokser med 50%?

Nogen som ved hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af mathon

               y2/y1 = (x2/x1)-1,2

               y2/y1 = (1,5x1/x1)-1,2 = 1,5-1,2 = 0,614739

               (y2-y1)/y1 = 0,614739 -1,000000 = -0,385261 = -38,5261%


Skriv et svar til: Potensfunktioner ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.