Matematik

Er det rigtigt`?

16. februar 2010 af ggf (Slettet)

EN funktion f er bestemt ved f(x)=x4-x2+4

bestem en ligning for tangenten i punktet (2, f(2))

Jeg får 28x-58 men ifølge facitlisten skal det være 28x-40 :-S En der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2010 af mathon

     f(2) = 24 - 22 + 4 = 16 - 4 + 4 = 16

     f '(2) = 4·23 - 2·2 = 32 - 4 = 28

tangentligning i (2,16)

     y = 28(x-2) + 16

     y = 28x - 56 + 16

     y = 28x - 40


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2010 af PeterValberg

Beregn f(2) = 24- 22+ 4 = 16 - 4 +4 = 16  (f(x0))

Bestem f'(x) = 4x3 - 2x

Beregn f'(2) = 4·23 - (2·2) = 28  (f'(x0))

Brug tangentligningen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Er det rigtigt`?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.