Fysik

Beregn afbøjningsvinklen

16. februar 2010 af Toshiba (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :)

Jeg har problemer med en opgave:

Forklar hvorledes afbøjningsvinklen beregnes og beregn den for alle målingerne.

Jeg kender d (mm) = 1/600, a (m) = 1,26
Derudover kender jeg længden fra centralpletten ud til henholdvis ordenen 1,2 og 3
Hvordan beregner man så afbøjningsvinklen. Hvordan forklarer man hvordan man har gjort det ?

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af mathon

          d = (1 mm)/600 = 0,001667 mm
          L er afstanden fra gitter til centralplet)
          xn er afstanden fra centralplet til n'te ordenspletten                        

         sin(θn) = n·λ/d

         θn = sin-1(n·λ/d)

..................

1)
    sin(θn)
= tan(θ)·cos(θ) = tan(θ)/√(1+tan2(θ)) = (x/L)/(√(1+(x2/L2) = x/√(L2+x2)

    θn = sin-1(xn/√(L2+xn2))

2)
    θn = tan-1(xn/L)

        

        


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2010 af mathon

1)
      manglende indeks

                      sin(θn) = xn/√(L2+xn2)


Skriv et svar til: Beregn afbøjningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.