Matematik

Ligning?

17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej nogle der vil hjælpe mig med at forklare, hvordan man laver disse to ligninger:
 

1/2 + (2x-3)/2 = 4

1/4 + 5x/2 = 1

Håber virkelig på hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af mathon

                gang med 2 på begge sider i den første ligning

                gang med 4 på begge sider i den anden ligning


Svar #2
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Dvs.:

2*1/2+2*(2x-3)/2 = 4 Og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2010 af mathon

     1 + (2x-3) = 2·4       på begge sider!


Svar #4
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Nårh.. så det bliver:

2*1/2+(2x-3/2)=2*4

1+ hvordan kan jeg få det til et normalt tal, der står jo divider med 2, hvad gør jeg med den?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2010 af KPres (Slettet)

x = 5

x = 3/10


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2010 af mathon

   1 + (2x-3) = 8

   1 + 2x-3 = 8

   2x - 2 = 8

   2x = 10

   x = 5


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2010 af mathon

          4·(1/4 + 5x/2) = 4·1


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. februar 2010 af sHastrup (Slettet)

Nej. Du skal ikke gange ind i parantesen.

2*(1/2)+2*(2x-3)/2=4*2

1+(2x-3)=8 (du kan ophæve en '+'-parantes)

2x-2=8 <=> 2x=10 <=> x=5


Svar #9
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Okay, men forstår altså stadig ikke, hvordan du kan få (2x-3/2)=2*4 til at gi' 2x-3


Svar #10
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hvorfor ganger du med 4 her: 4·(1/4 + 5x/2) = 4·1


Svar #11
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

#8 Hvad gør du, siden du kan få det til dette her: 1+(2x-3)=8


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. februar 2010 af sHastrup (Slettet)

#11

Jeg ganger med på begge sider.

2*(1/2) giver 1

2*(2-3x)/2 giver 2-3x

4*2 giver 8


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_4.doc

Svar #14
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Forstår det altså stadig ikke?


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.