Fysik

hastigheds beregning

17. februar 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej. har fået denne opgave, er der en der kan fortælle mig formlen til at regne det ud?

Til tiden t = 0 s starter en kuglerund sten med m = 5 kg et frit fald på 520 m.

Til tiden t = 0 s starter en kuglerund sten med m = 7 kg et frit fald på 520 m.

Der tages i opgaven ikke hensyn til luftmodstand. Jordens gravitation er g = 9,82 m/s2.

5.1
Hvad bliver 5 kilo stenens sluthastighed?

5.2
Hvad bliver 7 kilo stenens sluthastighed?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af peter lind

Brug energibevarelse


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Af formlerne S=½gt(da S0 sættes lig 0 m) og v=g*t, (da v0 sættes lig 0 m/s) fås ved at eliminere t af den sidste ligning og indsætte udtrykket i den første ligning (gør det!) S=½g*(v2/g2) <=> find v af ligningen.


Svar #3
17. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

jeg er desværre ikke helt med? kan du måske uddybe det lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du ved, at hastigheden dS/dt = v = g*t, så kan du integrere og finde S(t) = ½gt2. Ser man på enhederne, så måles hastigheden i meter pr. sekund, som det også fremgår af udtrykket dS/dt. v bliver så, når man løser ligningen foroven med hensyn til v, at v = √(2gS). Massen af stenene er uden betydning, da alle legemer falder lige hurtigt i lufttomt rum (Gallileos lov). Af formlen i 3. linie viser, at hastigheden er uafhængig af massen M.


Svar #5
17. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

mange tak:)


Skriv et svar til: hastigheds beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.