Matematik

Problemer med tangent opgave

17. februar 2010 af mairah (Slettet)

Hej

Jeg har beregnet en tidligere opgave og nu er der så en opgave der er fortsættelse af den tidligere opgave som jeg ikke helt forstår.

Opgaven og spørgsmålene er vedhæftet i dokumentet nederst på siden.

Hjælp please :D
 

Vedhæftet fil: Tangent opgave 2.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af peter lind

Du finder i de første opgaver at grafen har 2 forskellige punkter med hver af de ønskede hældningskoefficienter. I den med linjen m er den ene af tangenterne m selv. Den anden er så en anden tangent. Det bemærkes her at du har regnet forkert.  Du beregner ikke f(-2) men g(-2) hvor g(x) er ligningen for tangenten. For linjen l har du faktisk fundet tangenterne. De ene angiver du direkte. Den anden konstaterer du blot at den ikke er den samme som ligningen for l


Svar #2
17. februar 2010 af mairah (Slettet)

Ingen der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2010 af keg (Slettet)

måtte jeg bede om din email så jeg kan sende til dig


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2010 af keg (Slettet)

Hej du,
vi har fundet ud af at der er to x-værdier, nemlig +/- 2
for x=2 findes y? y = 8-6+1=3 dvs at det ene tangentpkt hedder (2,3
så finder vi den tilsvarende tangent ved første at finde b
3=2*9 +b --? b=-15

så denne tangent har ligningen: y= 9x-15

samme fremgangsmåde for x=-2
og så vil du få : y=9x +17

For b)
Denne forstår jeg slet ikke!
da du har fundet to værdier for x0 som er +/-1,5 for linjen med stigningstallet 3,75
vil du også kunne finde to tangenter til f(x) med dette stigningstal og så skal du blot finde de tilsvarende y-værdier og b (overskæring med y-akse) for de respektive tangenter
med andre ord: same procedure as before .
?god fornøjelse og god arbejdslyst ?


Svar #5
17. februar 2010 af mairah (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D

Kom til at sætte ind i ligningen i stedet for f(x0)


Svar #6
17. februar 2010 af mairah (Slettet)

#4 har fået den lavet - tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Problemer med tangent opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.