Matematik

hjælp til opgave

17. februar 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp til en opg.

Jeg skal beregne vinkel C ved hjælp af sinusrelationerne.

Jeg kender

vinkel B = 20 grader

a= 95

c= 75

b = 35,5

hvad gør jeg, jeg er helt blank kan intet huske? og min lærer Kurt vil ikke forklare mig det, da han mener jeg godt ved det?så jeg er på bar bund.

Tusind tak for hjælpen på forhånd!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du må kunne finde sinusrelationerne for en trekant i din bog?

a/sinA = b/sinB = c/sinC

Du kender a, b, c, og B. Find så A og C.


Svar #2
17. februar 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

jamen hvordan gør jeg det?

jeg ved godt det med a/sinA osv. men aner ikke hvordan jeg bytter rundt på dem så jeg kan beregne A og C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2010 af summe (Slettet)

håber du kan bruge dette til noget

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

For eksempel

sinA = (a/b) sinB,

sinC = (c/b) sinB


Svar #5
17. februar 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

dvs. for at beregne vinkel C, skal jeg sige ;

SinC = 75/35,5 * Sin20 grader = 0,7225
det kan da bare ikke rigtig give mening at vinklen er så lille?

skal jeg så sige Sin -1 ( 0,7225) = eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo sinus til vinklen du finder, dernæst skal du finde den vinkel, der har den sinus.

Ja, det er sin-1 du skal bruge.


Svar #7
17. februar 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

okay tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2010 af bemil (Slettet)

For det første er det afrundede tal, for det går ikke op ellers.

Til din opgave:

Jeg ville nok regne højden fra C vinkelret på c ud først:

sin(20)=x/95

95*sin(20)=32,5 (afrundet)

Så ville jeg regne vinkel A i trekanten ACH ud:

sin(A)=32,5/35,3

sin-1(32,5/35,3) = 66.2 (afrundet)

Så ville jeg regne vinkel A i trekanten ABC ud:

180-66,2=113,8 (afrundet)

og så ville jeg regne vikel C ud:

180-113,8-20= 46,3

Mvh Emil


Svar #9
17. februar 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

Glæder dette også selvom det ikke er en retvinklet trekant vi snakker om?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2010 af bemil (Slettet)

Det kan umuligt være en retvinklet tekant med de mål du har givet


Svar #11
17. februar 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

Jeg har gjort det på en anden måde ;

35,5 / sin20 = 75 / sinC  --------->   SinC = 75 * sin20 / 35,5 = 0,7225

sin-1(0,7225) = 46,3

vinkel C = 46,3

vinkel A = 180 - 20 - 46,3 = 113,7 ?

er dette ikke også rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo det er korrekt.


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.