Matematik

Tangenters røringspunkter (svær)

18. februar 2010 af m_chr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for f(x)=x3-3x+1 har to vandrette tangenter. Bestem x-værdierne for de to tangenters røringspunkter.

Jeg er helt på bar bund mht. hvordan jeg skal gribe dette an. Jeg ønsker ikke svarene, men evt. bare en fremgangsmåde?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Yes. Hvis du læser opgaven godt, så er det en anden måde at sige: bestem de to extremumssteder for f(x). Dette gøres ved at løse ligningen f'(x) = 0. Det giver to løsninger, som er svaret på opgaven (thi f'(x) er en 2. gradspolynomium).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for f(x) har vandret tangent, hvor f'(x) = 0. Ved at løse ligningen f'(x) = 0, finder du, hvor grafen for f(x) har vandrette tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2010 af PeterValberg

Grafen for funktionen har altså to vandrette tangenter med røringspunkter,
hvor x er lig med henholdsvis -1 og 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Tangenters røringspunkter (svær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.