Matematik

Matematik

19. februar 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en matematik opgave jeg ikke kan komme videre i. Jeg har lavet spørgsmål a, men jeg kan ikke finde ud af spørgsmål b, håber I vil hjælpe mig med spørgsmål b for trin til trin.

Opgaven lyder:

Jakobsen begyndte 18 år før sin 60-års fødselsdag at spare op på en konto. I 10 år indskød
han hver den 1. januar 15.000 kr. De følgende 8 år forhøjede Jakobsen det årlige beløb til
25.000 kr., som ligeledes blev indskudt hver den 1. januar.

I hele den nævnte periode fik Jakobsen 4 % p.a. i rente.

a) Hvor stort et beløb stod der på Jakobsens konto efter 18 år?

(15000•((1,0410 - 1)/0,04))•1,048+25000•((1,048 - 1)/0,04)
= 476823,4559

Umiddelbart efter den sidste indbetaling besluttede Jakobsen at få udbetalt saldoen som et
fast beløb hvert år i de efterfølgende 10 år. Renten var uændret 4 % p.a.

b) Hvor stort et årligt beløb kunne Jakobsen hæve i de efterfølgende 10 år?
 

Håber I vil hjælpe mig mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2010 af mathon

476.823,46 ført 10 år frem = 705.815,20

nu forestiller du dig en 10-årig opsparing som skal resultere i 705.815,20

y/0,04·(1,0410 - 1) = 705.815,20

y = 705.815,20·0,04/(1,0410 - 1) = 58.788 pr år

i virkeligheden hæves "ydelsen" i stedet for


Svar #2
19. februar 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.