Matematik

Eksponential funktion - nulpunkter

19. februar 2010 af 91nofear (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en funktion, hvor jeg skal bestemme nulpunkter til. Det der er problemet er,at jeg ikke kan få funktionen til at gå op.

funktionen lyder:

(8-16x) e^(-2x)=0

x=0,5

men hvordan beregner jeg dette punkt for punkt. Jeg synes ikke ln er til nogen gavn.

Det kunne virkeligt være godt, hvis der var nogle der ude, som kunne løse funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har ligningen

(8-16x) e-2x = 0

Venstre side er et produkt af de to faktorer (8-16x) og e-2x . Et sådant produkt er 0, hvis mindst een af faktorerne er 0. Nu ved vi, at exp(x) > 0 for alle reelle x. Derfor er e-2x > 0 for alle reelle x. Derfor må det være den anden faktor (8-16x), der er lig med 0. Altså

8-16x = 0, eller 16x = 8, eller x = 1/2 .


Svar #2
24. februar 2010 af 91nofear (Slettet)

okay.. tusind tak for dit svar, men hvis man sætter funktionen  ind  i microsoft math giver det jo to nulpunkter nemlig 0 og 0,5.. så forstår ikke hvordan man bergner det andet nulpunkt??
håber virkeligt du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er da ikke nul for x = 0. Jeg aner ikke, hvad du laver i Microsoft math eller hvor du får det andet nulpunkt fra. Der er kun det ene x = 0,5 .


Skriv et svar til: Eksponential funktion - nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.