Matematik

Mat. Fsa eksams sæt. Grønt-flag-grøn skole. Hjælp

20. februar 2010 af range ploox (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Her er et link til sættet, den åbnes med adobe reader.

http://fc-web.supportcenter.dk/[email protected]/matematik/afl/FSA%20maj%202001.pdf

I opg 1,6 kommer problemet. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg kan lave den. Jeg ved ikke, hvodan jeg kan vise det med en graf.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2010 af Isomorphician

Du ved hvad værdien er i 1997.

Du kan derfor finde værdien for den ønskede værdi i 1998: (værdi 1997)*0,98

Ønsket værdi i 1999 = (værdi 1998)*0,98

Ønsket værdi i 2000 = (værdi 1999)*0,98

osv.


Svar #2
20. februar 2010 af range ploox (Slettet)

Sorry forstår det ikke : ( kan du forklare anderledes ?


Svar #3
20. februar 2010 af range ploox (Slettet)

Hvorfor gange med 0,98 ? og forstår faktisk heller ikke spørgsmålet i sættet helt nøjagtigt. Tegn på svararket en graf, der viser miljørådets målstætning.

De vil have at vandforbruget skal nedsættes med 2% om året i 5 år.

Skal jeg så bare vise hvordan det kommer til at foregå? Hvis det er tilfældet ved jeg ikke hvordan man skal gøre.. : )


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2010 af Isomorphician

Du skal tegne en graf for målsætningen.

Du kender startværdien (værdien i 1997).

For at finde værdien i 1998, som altså gerne skal være 2 % mindre end værdien i 1997, ganger du 1860 med 0,98, fordi 0,98 = 98 % = 100 % - 2 %.

Det gør du for årene 1998, 1999, 2000, 2001 og 2002


Svar #5
20. februar 2010 af range ploox (Slettet)

Genialt, nu er jeg med. Men hvordan kan jeg flette det ind i en graf?


Svar #6
20. februar 2010 af range ploox (Slettet)

Ej det er lige meget, tak for hjælpen jeg prøver mig frem : )


Skriv et svar til: Mat. Fsa eksams sæt. Grønt-flag-grøn skole. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.