Matematik

Matematik C - andengradsligning og diskriminaten

20. februar 2010 af SeroX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg kan desværre ikke finde diskriminanten af ligningen:

2x^2*√(x/4)-1

Er der nogle der kan forklare hvordan man omvender "√(x/4)" til et tal eller finde diskriminaten ud af tallet?

På Forhånden tak


Svar #1
20. februar 2010 af SeroX (Slettet)

Forresten ligningen skulle if. lommeregnen have kun en løsning, dvs. diskriminaten skal være lig med 0. Problemet er, at jeg ikke kan komme frem til resultatet. I don't know why, lol.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2010 af exatb

Det er vist ikke en andengradsligning. Der er gangetegn mellem A og B


Svar #3
20. februar 2010 af SeroX (Slettet)

Kan du måske ikke uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2010 af exatb

Jeg går ud fra at du betragter 2x2 som A led, dvs A = 2 og B leddet er så √x/4, og C leddet som -1, og du vil vide hvad B er?


Svar #5
20. februar 2010 af SeroX (Slettet)

Nå, på den måde. Ja, jeg vil komme frem til resultatet, men jeg ved ikke hvordan? Leddet B forvirrer alt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2010 af exatb

Ja men det er slet ikke en andengradsligning. Den skrives jo Ax2 + Bx + C. Din ligning : 2x2  *  √x/4  -  1.

Så glem alt om at finde diskriminant i den ligning


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har jo ikke engang formuleret en ligning i #0. Prøv at formulere problemet klart.


Svar #8
20. februar 2010 af SeroX (Slettet)

Okey. Jeg havde den forkerte opfattelse så.

Løs ligningen:

2x2*√(x/4)=1

Det er, hvad min lærer har givet os for.

Håber det er godt nok nu.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Idet du husker, at √x kun er defineret for x ≥ 0, kan du kvadrere ligningen til

(2x2 √(x/4) )2 = 12 , eller

4x4 (x/4) = x5 = 1 ,

der har den eneste reelle rod

x = 1


Svar #10
20. februar 2010 af SeroX (Slettet)

Tak!

Er der nogle navne for ligningen? Så kan jeg læse mere om det på nettet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det bliver omskrevet til en 5.-gradsligning. Denne ligning er så simpel, at man kan løse den exakt. I almindelighed kan man ikke løse en 5.-gradsligning ved roduddragninger, men der findes numeriske metoder til deres løsning.


Skriv et svar til: Matematik C - andengradsligning og diskriminaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.