Kemi

Molmasse ud fra ækvivalens punkt

21. februar 2010 af Challes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har to opgivne ækvivalenspunkter og skal på baggrund af disse finde molmassen - nogen der kan hjælpe mig med dette?
 

177 mg aminosyrehydrochlorid titreres med 0,1 M NaOH.

Ækvivalenspunk 1: ved 10,5 mL NaOH

Ækvivalenspunkt 2: ved 21,0 mL NaOH

Molmassen af aminosyrehydrochloridet er da: ???????

Ved at svaret skal være 168,6 g/mol men ved ikke hvordan jeg finder det..


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

reaktionsmængdeforholdet aminosyrehydrochlorid : NaOH = 1 : 1

titrering

                                      aminosyrehydrochlorid                         natriumhydroxid
                           
                                         (177·10-3 g)/M                   =               (0,0105 L)·(0,1 mol/L)

                                                  M                            =       (177·10-3 g)/(0,00105 mol)


Svar #2
21. februar 2010 af Challes (Slettet)

Det er guld det der - tusind tusind tak!!


Skriv et svar til: Molmasse ud fra ækvivalens punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.