Matematik

Matematik A - Cirkel

22. februar 2010 af Sweppers (Slettet)

En cirkel er givet ved ligningen: x^2 - 8x + y^2 + 10y = 128

Bestem cirklens centrum og radius.

Nu har jeg sidet længe med denne opgave og kommer ingen steder. Nogle som kan hjælpe med svar og forklaring? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af annarømer (Slettet)

x2 - 8x + y2 + 10y = 128

Jeg laver den først om til normal form:

(x - 4)2 + (y-(-5))2 = 169 = 132 

c(4,-5) og r = 13


Skriv et svar til: Matematik A - Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.