Matematik

HJÆLP til skema med begyndelsesværdi,vækstprocent, antal perioder og slutværdi

22. februar 2010 af Romkuglen (Slettet)

Hej Allesammen :)

Jeg sidder med et skema i matematik, hvor der f.eks. står:

Begyndelsesværdi      Vækstprocent     Antal perioder       Slutværdi
2000                                5%                        10

Hvordan er fomlen for at finde slutværdien ?
Og hvordan er de andre formler for henholdsvis begyndelsesværdi, vækstprocent og antal perioder?

Håber virkelig der er nogen som kan give et svar ! :)

Mvh. Romkuglen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af annarømer (Slettet)

K = K0 * (1 + r)n

Slutværdi = Begyndelsesværdí * (1 + vækstrate)antal perioder

K = 2000 * (1 + 0.05)10


Svar #2
22. februar 2010 af Romkuglen (Slettet)

Tusind tak, vækstraten det er procenten? :)
Ved du hvad formlerne for begyndelsesværdi, vækstprocent og antal perioder er ? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2010 af annarømer (Slettet)

Begyndelsesværdi: B
Slutværdi: S
Vækstrate: r
Vækstprocent/Procentvis ændring: P
 

S = B*(1+r)

r = (S/B) - 1

p% = r*100


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2010 af annarømer (Slettet)

Antal perioner n

n = (ln(k/n))/(ln(r+1))


Svar #5
22. februar 2010 af Romkuglen (Slettet)

Okay tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2010 af Anonymious (Slettet)

K_0 = K / (1 + r) ^ n


Svar #7
22. februar 2010 af Romkuglen (Slettet)

Ved godt det måske lyder dumt, men hvad betyder K_0 ? samt bare "K" i denne formel ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Formlen i #6 er den samme som formlen i #1 med K_0 i stedet for K0


Svar #9
24. februar 2010 af Romkuglen (Slettet)

Okay tusind tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP til skema med begyndelsesværdi,vækstprocent, antal perioder og slutværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.