Fysik

Beregn spritbrænderens effekt?

22. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

Er støt på en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af...


En spritbrænder, brænder 70 g sprit på 1,9 timer.

Beregn spritbrænderens effekt?

Håber der en en som vil hjælpe mig.
på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af mathon

Brændværdi (95% sprit) = 25,3 MJ/kg


Svar #2
23. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

men hvordan regner du ud hvor meget effekten er?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2010 af mathon

kemisk energiudvikling på 1,9 timer: (0,070 kg)·(25,3 MJ/kg) = 1,771 MJ

effekt 
           P = E/t = (1,771·106 J)/(1,9·3600 s) = 258,918 J/s = 258,918 W


Skriv et svar til: Beregn spritbrænderens effekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.