Matematik

ligninger of reducering

23. februar 2010 af iNx (Slettet)

er der nogle som kan hjælpe med de her opgaver?

a) x2 + 18 = 139

b)  x+ 12 = 76

c) reducer  2(a - b) + (7a - 35 b) : 7

d) hvad er

13
---
2

i decimaltal?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af PeterValberg

a)

x2 +18 =139
x2 = 139 - 18
x2 = 121
x = ±√121
x = 11   ∨   x = -11

b) samme metode :-)

c)
2(a - b) + (7a - 35 b) : 7 =
2a - 2b + a - 5b =
3a -7b

d)
13/2 = 6,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 a)

træk 18 fra på begge sider

tag kvadratrod på begge sider

b)

træk 12 fra

kvadratrod

c) 

gang venstre parantes ud

del 7 op i begge led i højre parantes

træk sammen

d)

6,5


Svar #3
23. februar 2010 af iNx (Slettet)

tak for svarene men bliver a 11 eller minus 11?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

a bliver 11, fordi 11*11 = 121


Svar #5
23. februar 2010 af iNx (Slettet)

arh tak(: nu er jeg med


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2010 af PeterValberg

#3 og #4

a bliver sådan set både 11 og -11, men man siger, at 11 eller -11 er en løsning, idet:

112 = 121

(-11)2 = 121

generelt er der to løsninger, når man står i en problemstilling som x2 = b, dog er der tilfælde, hvor den negative løsning ikke giver mening, som for eksempel:

En grund er kvadratisk med et areal på 900 m2, hvor lang er siderne ?

Her er løsningen x2 = 900 => x = ±√900 => x = 30 ∨ x = -30, men da der er tale om en længde, giver den negative løsning ikke mening, - personligt har jeg ikke hørt om en længde på minus 30 meter (?).
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

pvm, du har helt ret, tænkte slet ikke på det.


Skriv et svar til: ligninger of reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.