Matematik

prøve i trigonometri

24. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heeej :)

jeg skal til prøve i trigonometri, det med cos og sin osv.

Hva er det man skal kunne( huske)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er de grundlæggende formler

cos2x + sin2x = 1

og

cos(90o-v) = sin v , og sin(90o-v) = cos v

Der er sinusrelationerne mellem sider og vinkler i en trekant

sinA / a = sinB / b = sinC / c

og cosinusrelationerne i en trekant, f.eks.

a2 = b2 + c2 -2bc cos A


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2010 af mathon

pas på sinusfælden
                               sin(V) = sin(180º - V)


Svar #3
24. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Der er de grundlæggende formler

cos2x + sin2x = 1

og

cos(90o-v) = sin v , og sin(90o-v) = cos v
 

Hvad mener du med det???


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den første er i det væsentlige en formulering af Pythagoras' formel for siderne i en retvinklet trekant. Den synes jeg er ret grundlæggende i trigonometrien.

Den anden linie udtrykker at sinus til en komplementærvinkel er lig med cosinus til vinklen, og vice versa. Det er da særdeles nyttige formler at huske. Jeg aner jo ikke, hvor i dit pensum, du er, så jeg startede med, hvad jeg finder vigtigt at huske.


Svar #5
24. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Taak :) for det


Skriv et svar til: prøve i trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.