Matematik

Matematik

25. februar 2010 af IKB (Slettet) - Niveau: B-niveau

En genstand slippes i en højde af 100 meter over jorden, hvorefter den falder lodret nedad. Efter t sekunders fald befinder genstanden sig i højden f(t), målt i meter over jorden, hvor

f(t) = 139,2-19,6t-39,2*0,607t.

a) Bestem, hvornår genstanden rammer jorden.

b) Bestem f´(2) , og gør rede for, hvad dette tal betyder.

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

a)
           f(t) = 139,2-19,6·t-39,2·0,607t = 0

                   solve(139.2-19.6·t-39.2·0.607^t=0,t)

b)
           f '(t) = dh/dt = v(t)

          dvs farten til tidspunktet t
 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.