Matematik

2. gradspolynomium.

26. februar 2010 af nananaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har lidt problemer med en opgave med et andengradspolynomium der ser sådan her ud:

f(x) = -x^2 + 9

I opgaven der står at jeg skal finde en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter med første aksen. 

Grafens skæringspunkter er (0,-3) og (3,0) 

Hvordan gør man det?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2010 af mathon

skæring med første aksen,
hvis punkter er på koordinatformen (x,0)
hvoraf
                        -x2 + 9 = 0

                         x2 - 32 = 0

                         (x+3)(x-3) = 0

dvs skæringspunkterne
                                    (-3,0)  og  (3,0)
                       

             f '(x) = -2x
                 f '(-3) = -2·(-3) = 6      
                 f '(3) = -2·3 = -6        

tangentligning:

                y = f '(xo)·(x-xo)           da specifikt f(xo) = 0
                 
      


 


Skriv et svar til: 2. gradspolynomium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.