Matematik

Reducer udtryk

26. februar 2010 af denolle (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej er helt lost i hvordan man reducere det her, nogen der vil hjælpe?

Jeg vil gerne vide hvordan man gør.

(2x - 4y)*3 + 4y


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2010 af PeterValberg

(2x - 4y)3 +4y = (2x - 4y)(2x - 4y)(2x - 4y) +4y = 8x3 - 48yx2 + 96xy2 - 64y3 +4y

Herefter er det bare at reducere løs :-) hvis det kan reduceres mere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Er det parentesen i 3? Eller er det bare parentesen ganget med 3?

pvm har gjort det i 3.

Parentest ganget med 3:

2x*3  -4y*3 = 6x - 12y + 4y = 6x - 8y


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2010 af PeterValberg

#2 Nu hvor jeg kigger efter igen, så må jeg nok give dig ret, Fodbræt, - det er nok højst sandsynligt, at det er gange 3, specielt, når man tænker på, at niveauet er angivet til 9. klasse.
Jeg så det bare som (2x - 4y)^3 og du ved, at når man først har fået noget ind i hovedet, så er det sådan uanset om det er det eller ej..

Så denolle, - lyt til Fodbræt og det udemærkede svar i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. februar 2010 af denolle (Slettet)

 Okay, tak gutter, ja det var gange med 3. (:


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.