Matematik

Rumgeometri

28. februar 2010 af BJK08 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som vil hjælpe mig med denne opgave ?

Linjen m1 har parameterfremstillingen:

m1: (x,y,z)=(1,2,-4) + t(2,-1,1)

Angiv en ligning for den plan, der indeholder m1 samt punktet A(2,3,-5)

Jeg skal muligvis indsætte i : a(x-x0) + b(y-y0) + z(c-c0) = 0, men ved ikke hvordan jeg skal finde normalvektoren udfra disse oplysninger ?

Jeg finder den normalt ved krydsproduktet men jeg har ikke to retningsvektorer?

Tak på forhånd .. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Find et vilkårligt punkt P på linjen nemmest ved at sætte t = 0. Vektorproduktet mellem AP og retningsvektor for linjen vil være normalvektor.


Svar #2
28. februar 2010 af BJK08 (Slettet)

Det var en stor hjælp.. Tusind tak .;)


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.