Matematik

2. Gradsligning

28. februar 2010 af anym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver man de her om til 2.gradsligning?

2x=x - 3 + 2(i anden)

- x = x(i anden) + 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af jnl123

2x = x-3+2^2   =>   2x = x+1   =>   x-1=0    =>    0x^2+x-1=0    (egentlig ikke en 2.gradsligning)

-x = x^2+4    =>   x^2+x+4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Jeg forstår ikke. Er det to forskellige ligninger?

Den første kan aldrig blive til en andengradsligning - medmindre du har glemt et x efter 2. I så fald: træk 2x fra på begge sider af lighedstegnet.

I den anden skal du lægge x til på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af PeterValberg

Den første er ikke en andengradsligning

2x = x - 3 +22
2x = x - 3 + 4
x = 1

Den anden derimod:

-x = x2 + 4
-x2 - x - 4 = 0

Sådan, så er den andengradsligning stillet pænt op :-)
Men den har ingen løsninger, med mindre man accepterer brugen af komplekse tal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2. Gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.