Matematik

matematik blækregning

28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

Hej mennesker.

jeg har lidt problember med de her opgaver :

første dag rasmus er på ski er temperaturen -8 grader i byen.

temperaturen falder 0,5 grader for hver 100 m man kommer op.

hvilken temperatur er der på bjergtoppen.?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af jnl123

Temp falder 0,5/100=0,005 for hver meter. Dvs. der er -8 -0,005*x  grader, hvor x er højden i meter


Svar #2
28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

forstår ikke helt ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af jnl123

ved du hvor højt bjerget er?


Svar #4
28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

nej, det står der ikke ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2010 af jnl123

Men det afhænger af hvor højt man er over byen. Temperaturen er -8-0,005*x grader. Så hvis man er 2000 m over byen er der: -8-0,005*2000 = -18 grader


Svar #6
28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

nåår nu forstår jeg. Tusind tak for hjælpen.


Svar #7
28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

hvordan regner man vindhastighed ??

når rasmua kører slalom, bliver han udsat for en vindhastighed på 40km/t

beregn vindhastighed i m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2010 af jnl123

Bare divider med 3,6    (40/3,6 = 11.1111 m/s)

:-)


Svar #9
28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

hvor  får du 3,6 fra ??


Svar #10
28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

hjælper du ikke lige den sidste opgave please. !!!

efter hvilken temperatur skal han denne dag indrette sin påklædning, når den målte temperatur er -10 grader i skiområdet??


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2010 af jnl123

km / t  =  1000 m /  60*60 s  =  1000 m / 3600 s  =  1 / 3,6   m/s

hvis skiområdet er f.eks. 3000 m over byen, så er der 3000*0.005-10 = 5 grader

:)


Skriv et svar til: matematik blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.