Kemi

Søde,rare og dejlige mennesker læs det her!

28. februar 2010 af Knaas (Slettet)

Hej

jeg sidder med en kemi-rapport som skal afleveres imorgen, er gået helt i stå, skal bare lige vide hvordan jeg kan udregne koncentrationen af kobberindhold ud fra de kendte volume og Absorbans..

Det jeg ikke ved er, skal jeg tage Cu's volumen eller H2O's volumen når jeg ved at n= c*V ???

kan I ikke være venlig og vise mig hvordan man udregner det.

:(

altså

- Vi afvejer 1,271g rent kobberpulver, vi skulle rigtig bruge kobber spåner, men det vil tage langt tid derfor brugt i kobberpulver i stedet. Så de gik hurtigere.


- kobberet opløser vi i 100 ml 2M salpetersyre i en kolbe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

stofmængden af kobber finder du som n_Cu=m_Cu/M_Cu, antager du at kobberet ikke fylder noget i din salpeterssyreopløsning kan du regne koncentrationen af Cu som

c_Cu=n_Cu/V_HNO3

Hvad det er du mener med vand og absorbans ved jeg ikke før du har uddybet det noget mere.

Er det meningen du skal dobbelttjekke koncentrationen vha. absorbans? i så fald må du have en kalibreringskurve, enten lavet den selv, eller fået opgivet den af din lærer.


Skriv et svar til: Søde,rare og dejlige mennesker læs det her!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.