Matematik

to opgaver

01. marts 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x)= 2x^3+x-5

Bestem f`mærke(x)

f`mærke(x) = 2*3x(og så 3-1 i eksponeten) + 1

f``mærke(x)= 6x^2+ 1

Korrekt?

(Et spørgsmål. hvornår kan man se at man ikke skal bruge denne eksponent?)

Reducer udtrykket:

2b(a+ab)-2ab

2b+a+ab-2ab

3a+b

(Et spørgsmål, er det i det mindste korrekt at man hæver parantesen? Eller skal man gange ind i den)

Korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af jnl123

1) korrekt

2) får jeg til 2ab^2


Svar #2
01. marts 2010 af Djemba (Slettet)

2) får jeg til 2ab^2

Allright. Kan du illustere hvorfor?

Og tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2010 af jnl123

gang parentesen ud først, og reducer bagefter:

2b(a+ab)-2ab   =   2ab+2ab^2-2ab   =   2ab^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2010 af mulle0o (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2010 af jnl123

^2  betyder i anden  ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2010 af mulle0o (Slettet)

 okay sorry har lært det betyder og min fejl :)


Skriv et svar til: to opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.