Matematik

Matematik

01. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave som jeg har lavet (næsten). Men i spørgsmål b kan jeg ikke finde ud af, spørgsmål a har jeg lavet, jeg håber I vil hjælpe mig med den for trin til trin.

Opgaven lyder:

Funktionen f har forskriften
f(x)=ln(x+2)+x2 , x ε] -2; ∞[

a) Bestem monotoniforholdene for f.

Jeg har fået her:

f er voksende i ]- 2 ; -1,7]
f er aftagende i [-1,7 ; -0,3]
f er voksende i [-0,3 , ∞[

b) Beregn eventuelle ekstrema for f.

Jeg håber I vil hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af mathon

hvordan tolker du dine monotoniforhold?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2010 af jnl123

Differentier f(x) og sæt lig 0:

f '(x) = 0    =>  x = ?  og  x = ?

2 løsninger, dvs. der er 2 stationære punkter - et lokalt max. og et lokalt min.


Svar #3
01. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Mathon jeg laver en graf og sig får jeg tallene derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2010 af jnl123

ja det er selvfølgelig der hvor stopper med at vokse første gang samt der hvor den slutter med at aftage


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2010 af mathon

jeg spurgte, hvordan du tolker dit resultat


Svar #6
01. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

#5
 

Til Mathon.

Jeg forstår ikke hvad du mener det er sådan jeg plejer at skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2010 af mathon

hvad kan du konkludere ud fra monotoniforholdene?


Svar #8
01. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

#7
 

det jeg kan konkludere ud fra, det er at den først vokser og så stopper den i -1,7 og så ryger den op til -0,3

det sådan jeg vil tolke den.


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. marts 2010 af mathon

f er voksende i ]- 2 ; -1,7[
f er aftagende i ]-1,7 ; -0,3[
f er voksende i ]-0,3 , ∞[

      hvorfor f(x) har lokalt maksimum for x = -1,7
og
      hvorfor f(x) har lokalt minimum for x = -0,3

..................

det ville nok ikke skade at repetere "EKSTREMA"


Svar #10
01. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.