Matematik

Forskrift og beregn længder - hjælp

01. marts 2010 af Caromadsen (Slettet)

Et stykke metal på 100 cm klippes over i to dele, og hver del bruges til at lave en kvadratisk ramme; lad x være længden af det ene stykke.

a) Bestem en regneforskrift A(x), der angiver det samlede areal af de to rammer og tegn grafen for A. Angiv definitionsmængden og værdi mængden for A.


A1(x) = (x/4)^2         (x bliver til 4 lige lange sider, som ganget sig selv giver areal)

A2(x) = ((100-x)/4)^2        (4 lige lange sider med hver længden 100-x)

A(x) = A1(x) + A2(x) =    = (x/4)^2 + ((100 - x)/4)^2

forkortes til:

(1/8)*x^2 - (25/2)*x +625



Dm(A) =[0;100]

Og

Vm(A) = [50; A(100)] = [50; 625]




b)  Beregn de to metalstykkers længder, når kvadraternes samlede areal er 520 cm^2.

hvordan løser jeg den ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af jnl123

520 = (1/8)*x^2 - (25/2)*x +625       =>       0 = (1/8)*x^2 - (25/2)*x +625 -520

(almindelig 2.gradsligning)

=>     x = 9,26   eller   x = 90,74

Længderne er derfor 9,26 og 90,74 cm  (100 - det ene = det andet )


 


Svar #2
01. marts 2010 af Caromadsen (Slettet)

hvad mener du med 100 - det ene = det andet, altså ved godt det er 100 - 9,26 = 90,74 ? men hvorfor skal det være det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2010 af jnl123

Fordi metalstykket er 100 cm og bliver klippet i 2 dele. De 2 dele skal altså give 100cm i alt


Svar #4
01. marts 2010 af Caromadsen (Slettet)

mange tak : )


Skriv et svar til: Forskrift og beregn længder - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.