Matematik

eksponentielt voksende fuktion

03. marts 2010 af butters4900 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) oplyses det at f(2)=1 og f(4)=9

bestem en forskrift for f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Anvend formlerne for henholdsvis a og b inden for eksponentielle funktioner, idet du kender punkterne (2,1) og (4,9):

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y1/a^x1


Svar #2
03. marts 2010 af butters4900 (Slettet)

skal jeg så bare regne de to ting der ud?

jeg har ingen hjælpe midler så lidt mere hjælp ville være nyttigt.

er ikke den skarpeste til matematik...


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Du skal bare indsætte de to punkter i formlen. Du har jo punkterne (2,1) og (4,9) - altså er:

X1 = 2

Y1 = 1

X2 = 4

Y2 = 9

Du kan selvfølgelig også bytte rundt således, at x1 =4, y1= 9 og så videre, men altså ... lad os holde os til den første 'punktinddeling', om man så må sige. Indsæt disse værdier i de respektive formler, udregn a og b og indsæt disse størrelser i forskriften for den eksponentielle funktion. :)


Skriv et svar til: eksponentielt voksende fuktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.