Matematik

eksponentielt voksende fuktion

03. marts 2010 af butters4900 (Slettet) - Niveau: B-niveau

om en eksponetielt voksende fuktion f(x) oplyses det at f(2)=1 og f(4)=9

bestem en forskrift for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Solero (Slettet)

En eksponentiel voksende funktion skrives f(x) = b· ax

Ved indsættelse af f(2) = 1 i det formelskema, skriver vi 1=b*2a  - ( 2 på x's plads og 1 på y/f(x)'s plads)

Ligeledes bliver den anden: 9=b*a4.

Vi har nu to ligninger med 2 ubekendte, hvilket du burde kunne udregne hvis du er begyndt at lære om eksponentielt voksende funktioner. :)

1=b*2a og 9=b*a4


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af mathon

                           y2/y1 = aΔx

hvoraf
                           9/1 = a2    a>1

                            a = 3

                            b = y/3x = 1/32 = 3-2

                            f(x) = 3-2·3x = 3x-2


Skriv et svar til: eksponentielt voksende fuktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.