Matematik

Forklaring på tangentens ligning

03. marts 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen beskrive i ord hvordan man regner følgende?

                         f(x)=2x+3     man har oplyst    (2(f)2)   altså  x=2 og f(2)

                        Man skal finde tangentens ligning?  y-f(x)=a(x-x.)

                         Først sættes 2 ind i f(x)=2x+3   herved f(2)=2*2+3 det bliver f(2)=7  Herved er f(x)=7

                       y-7=a(x-x.) ?   hvad gør man så?hvad med at finde a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af peter lind

Det ser lidt mærkeligt ud.Det  f(x), som du angiver,  er en lineær funktion og man taler normalt ikke om tangenter til lineære funktioner. Skulle man endelig gøre det er det funktionen selv.


Skriv et svar til: Forklaring på tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.