Matematik
rettelse af matematikopg.
13. februar 2005 af
cs (Slettet)
hej vil høre om der er nogen der lige gider at tjekke disse to opgaver
dy/dx=e^(-y)*sinx
int (e^-y)dy=int(sinx)dx<=>
-(1/2)e^(-2y)=-cosx+k
<-> e^-2y=2cosx+k
<-> lne^(-2y)=ln2cosx+k
<->-2y=ln2cosx+k
<->y=(ln2cosx+k)/-2
den anden lyder
dy/dz=e^(x-y)
int (e^y)dy =int (e^x)<=>e^y=e^x+k<->
ln(e^y)=ln(e^x)+k <-> y=x+k
dy/dx=e^(-y)*sinx
int (e^-y)dy=int(sinx)dx<=>
-(1/2)e^(-2y)=-cosx+k
<-> e^-2y=2cosx+k
<-> lne^(-2y)=ln2cosx+k
<->-2y=ln2cosx+k
<->y=(ln2cosx+k)/-2
den anden lyder
dy/dz=e^(x-y)
int (e^y)dy =int (e^x)<=>e^y=e^x+k<->
ln(e^y)=ln(e^x)+k <-> y=x+k
Svar #1
13. februar 2005 af Duffy
Hmmm...
Allerede i første skridt begår du en fejl
da
dy/dx=e^(-y)*sinx
1/e^(-y)dy=sinx dx
e^ydy=sinx dx
int(e^y)dy=int(sinx)dx
... (regn selv videre)
... og end op med
y = ln(-cosx+k)
Duffy
Allerede i første skridt begår du en fejl
da
dy/dx=e^(-y)*sinx
1/e^(-y)dy=sinx dx
e^ydy=sinx dx
int(e^y)dy=int(sinx)dx
... (regn selv videre)
... og end op med
y = ln(-cosx+k)
Duffy
Svar #2
13. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
cs:
Det lader ikke til at være korrekt. Det går galt i den første allerede, når du skal separere variable;
"dy/dx=e^(-y)*sinx
int(e^-y)dy=int(sinx)dx"
For y E R gælder jo, at 1/exp(-y) = exp(y), så i stedet har vi, at
int[exp(y)dy] = int[sin(x)dx]
og dermed
exp(y) = k - cos(x) <=>
y = ln[k-cos(x)]
I den anden differentialligning går det galt i næstsidste skridt;
e^x + k <-> ln(e^y) = ln(e^x) + k
Logaritmen til en sum er ikke summen af logaritmerne til hvert af leddene.
I stedet fås
y = ln[exp(y)] = ln[exp(x) + k]
//Singularity
Det lader ikke til at være korrekt. Det går galt i den første allerede, når du skal separere variable;
"dy/dx=e^(-y)*sinx
int(e^-y)dy=int(sinx)dx"
For y E R gælder jo, at 1/exp(-y) = exp(y), så i stedet har vi, at
int[exp(y)dy] = int[sin(x)dx]
og dermed
exp(y) = k - cos(x) <=>
y = ln[k-cos(x)]
I den anden differentialligning går det galt i næstsidste skridt;
e^x + k <-> ln(e^y) = ln(e^x) + k
Logaritmen til en sum er ikke summen af logaritmerne til hvert af leddene.
I stedet fås
y = ln[exp(y)] = ln[exp(x) + k]
//Singularity
Skriv et svar til: rettelse af matematikopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
