Fysik

Fysik uni Fluid dynamik samt Gravitation

04. marts 2010 af Macie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har problemer med opgave 2 samt opgave 5 a) og for at udtrykke x i b) . Har fundet lille r i 5 b.

Har prøvet næsten alt, håber i kan hjælpe.

Mvh. Michael

Vedhæftet fil: homework_10022_E09_6.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2010 af Jerslev

#0:

Ad opgave 2) Jeg vil mene, du kan bruge Bernouilles ligning til at beregne størrelserne, du skal bruge. Jeg kan dog ikke forstå, at det ikke antages, at du kender til densiteten af vand i opgave a).

Ad opgave 5a) Kig på tyngdekraften på din satellit, når den befinder sig i lagrangepunktet. Det burde give dig den formel for x, som er opgivet. Du kan dividere fælles faktorer ud.

Ad opgave 5b) Hvis det ikke forventes, at du løser den i hånden, så kan du blot bruge solve på din lommeregner eller CAS system.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
04. marts 2010 af Macie (Slettet)

Har løst op 2, dog har jeg stadig problemer med 5. I 5b), kan man ikke solve ligningen, Maple giver intet ud.

Kan du hjælpe ydreligere? Ville være en stor hælp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af Jerslev

Prøv at starte med at gange igennem med x² * (1+x)² og se hvad du får ud af det.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2010 af Jerslev

#2: Kan du åbne Derive-filer?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2010 af Rastlink (Slettet)

 Jeg har også denne opgave (opg 5), og har store problemer med den.

Jeg kan se at satelitten bliver påvirket af Fjord og Fsol, begge udregnet som Fjord = G*m*mj/r^2 og Fsol = G*ms*m/(R+r)^2

Men hvordan dette nogensinde skal blive til udtrykket de leder efter har jeg svært ved at se. G forsvinder let ud, men synes slet ikke formen passer. Jeg har fundet dette link: http://www.roanoke.edu/staff/minton/ProjLPoints.htm hvor de udregner en opgave lignende denne, men hvordan de pludseligt får udtrykkene m(r-R)*c fra, ved jeg ikke.

Håber nogen kan hjælp, på forhånd tak.

   - Dan


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2010 af peter lind

Under det store billede er der en overskrift Circular Orbits Lige under kommer der 2 linjer og dernæst -med masser af blanke linjer omkring sig - er der en tredje linje. Den linje fortæller hvor udtrykket kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2010 af Rastlink (Slettet)

 Ah, tak. Mig der fokuserede for meget på afsnittet nedenunder.

Prøver senere at bruge sammenhængen. Mange tak.

- Dan


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2010 af jnl123

5a)

Sattelitten og jorden bevæger sig ud for hinanden hele tiden i forhold til solen. Derfor er den radiane acceleration pr afstand til solen ens:

Asat/(r+R)   =   Ajord/R           =>         Asat/Ajord = (R+r)/R

Brug så at:

F=m*A      =>      A=F/m

og:

F=(G*M1*M2)/r

Indsæt værdierne og kom frem til den samme ligning som i opgaven (hvor man har indsat x=r/R)

5b)

ca. 1,5 mio km


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opg. 5 ser ud til at være den samme opgave, som er behandlet i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=813512 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2010 af Rastlink (Slettet)

Har fået løst den, rigtigt mange tak for svar :D

- Dan


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2010 af Rastlink (Slettet)

Jeg har dog et spørgsmål til opgave 3.b.

Kan det virkeligt passe at svarene bare er:

N = m*g + M*g - da det er dette stangen presser mod jorden, og jorden må påvirke den med en lige stor og modsatrettetkraft.

og

FstangPåSnor = M*g  - da dette er størrelsen af kraften snoren påvirker stangen med, og den ligeså må påvirke med en lige stor og modsatrettet kraft.

- Dan

Synes bare det virker alt for banalt ...

- Dan  


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2010 af jnl123

Der er en kraft i x-retning (hhv. snorkraften og friktionskraften (som vist er ens)) og en kraft i y-retning (hhv. normalkraften og M*g)

F = sqrt(Fx^2 + Fy^2)


Skriv et svar til: Fysik uni Fluid dynamik samt Gravitation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.