Matematik

Konstant

04. marts 2010 af Larsensk (Slettet)

Hvis jeg har to potenspunktioner og jeg ganger en konstant med den ene, det skal siges at x i f(x2) er 10 gange større end x i funktionen f(x1):

F(x2) = k * f(x1

Hvilken betydning har konstanten k her?
Er det blot en proportionalitetskonstant eller er der mere i det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af NejTilSvampe

 f(x2) = f(10x1) = b*(10x1)a = b*10a *x1a = k*b*x1

x1a og b går ud med hinanden:

10a = k 


Svar #2
04. marts 2010 af Larsensk (Slettet)

Ja, så langt er jeg kommet. a er bestemt til 0.25 og dermed k = 1.778. Men spørgsmålet lyder på hvad k har af betydning for f(x) ved en given x-værdi. f(x) er fuglearter og x er lig søens overfladeareal. så egentlig hvilken betydning k har for antallet af fuglearter ved de to søer her.

x2 = 10 * x1 skal lige tilføjes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af NejTilSvampe

 Jammen okay lad os sige  x3 = t*x1  så er  k = ta

så jo større k er jo større er t. 

t= k^1/a

Så jo større k er jo større er søensoverflade, og jo flere fuglearter er der.


Svar #4
04. marts 2010 af Larsensk (Slettet)

super, tak :D


Skriv et svar til: Konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.