Matematik
lidt hjælp til matematik
14. februar 2005 af
xyz (Slettet)
Den stokastiske variabel X er binomialfordelt med E(X)=4 og Var(X)=2.
Bestem P(X
hvordan ?
Bestem P(X
hvordan ?
Svar #1
14. februar 2005 af allan_sim
Udnyt at du for en binomialfordeling kan udregne middelværdi og varians på følgende vis:
E(X) = n*p
Var(X) = n*p*(1-p)
hvor n er antalsparamateren og p er sandsynlighedsparameteren for X.
I dit tilfælde ved du så, at
n*p = 4
n*p*(1-p) = 2
Af disse to ligninger skulle du gerne kunne komme frem til, at p=0,5 og n=8.
Herefter kan du udregne den kumulerede sandsynlighed ved hjælp af traditionelle metoder.
E(X) = n*p
Var(X) = n*p*(1-p)
hvor n er antalsparamateren og p er sandsynlighedsparameteren for X.
I dit tilfælde ved du så, at
n*p = 4
n*p*(1-p) = 2
Af disse to ligninger skulle du gerne kunne komme frem til, at p=0,5 og n=8.
Herefter kan du udregne den kumulerede sandsynlighed ved hjælp af traditionelle metoder.
Svar #2
14. februar 2005 af xyz (Slettet)
ja jeg har fået n = 8 og p = 1/2...
men hvad er den traditionelle metode?
men hvad er den traditionelle metode?
Skriv et svar til: lidt hjælp til matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
