Matematik

Hjælp til opgave

06. marts 2010 af Philosophia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brystkræft er langt den hyppigste form for kræft blandt kvinder. Oplysninger fra Cancerregistret viser, at det årlige antal af nye tilfælde med tilnærmelse vokser eksponentielt med en fordoblingstid på 30 år. I 2002 var der 4200 nye brystkræfttilfælde.


a) Hvor mange nye brystkræfttilfælde var der i 1972?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af NejTilSvampe

 Brug at en eksponentiel funktion  y=b*a^x også kan skrives som  y = b*2x/T2

Hvor T2 er fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2010 af papas (Slettet)

det dobbelte af 4200


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2010 af NejTilSvampe

 #2 - du mener det halve :P 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2010 af papas (Slettet)

ja, den er voksende


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2010 af mathon

    f(t) = y = b·2t/T2 = b·(21/T2)t = b·(21/30)t = 4200·1,02337t

   f(0) = 4200

  f(-30) = 4200·2-30/30 = 4200·2-1 = 4200·(1/2) = 2100

for at vise det formelt

.............

praktisk
               30 år frem i tiden giver en fordobling
               30 år tilbage i tiden giver en halvering                    som anført i #3


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.