Matematik

Hjælp søges hurtigt!

07. marts 2010 af Deda (Slettet)

Hej folks.

Jeg har fået en opgave som lyder:

A = 28.74º

c = 4.86

Vinkelhalveringslinjen va = 4.38

Beregn de ukendte stykker i trekanten.

Jeg er helt lost, håber nogen kan forklare.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af peter lind

Lav en tegning. Kald vinkelhalveringslinjens skæringspunkt med a for M og se på trekant ABM. Her kender du 1 vinkel og 2 sider.Brug dette til at finde vinkel B. Find dernæst  vinkel C af at summen  af vinklerne i en trekant er 180º.  I trekant ABC kender du nu samtlige vinkler og en side. Brug sinusrelationerne til at finde de manglende sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_5.doc

Svar #3
07. marts 2010 af Deda (Slettet)

Hmm, jeg tror ikke jeg må bruge din forklaring mathon, da vores lærer ikke har lært os sådan en metode.

Peter Lind: Jeg kan ikke helt få din udregning til at passe. Kan du skære det helt ud i pap? Facits på de forskellige stykker er:

B= 60.42º

C = 90.84º

a = 2.337

b = 4.227


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2010 af peter lind

Hvad mener du med at du ikke kan få mine udregninger til at passe? Jeg har ikke foretaget nogen udregninger. Jeg har fortalt hvordan du skal beregne opgaven. Det er helt essentielt at du laver en figur at gå ud fra. Ellers bliver det blot tågesnak.  I trekant ABM kender du siderne AB og AM kender samt den mellemliggende vinkel (½A) Brug cosinusrelationen til at finde siden MB. Derefter kan du bruge cisinusrelationerne eller sinusrelationerne til at finde B


Svar #5
07. marts 2010 af Deda (Slettet)

Jeg har tegnet en skitse, og selvom jeg følger det du siger, kan jeg ikke få det til at passe :-(


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2010 af peter lind

Du har måske bare slået forkert op på din lommeregner. Kan du ikke komme med nogle detaljer i hvetrt fald for den første del.


Skriv et svar til: Hjælp søges hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.