Matematik

Vis at l sin(x/2) l mindre eller lig med l x/2 |?

08. marts 2010 af kronquist (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg kommer videre som over skriften lyder.

Vis at l sin(x/2) l mindre eller lig med l x/2 |?

Mvh. Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

I forbindelse med differentiation af de geometriske funktioner gives der normalt et geometrisk bevis for at sin(x) <x for 0<x π/2. Har du ikke haft dette? Da begge sider skifter fortegn når x skifter fortegn holder den også numerisk. π/2 > 1 og |sin(x)| ≤ 1 så den holder også for x ≥ π/2. 

En anden metode er at se på funktionen f'(x)= x-sin(x). Der gælder f(0) = 0 og f'(x) = 1-cos(x) ≥ 0 så funktionen er monoton voksende.


Skriv et svar til: Vis at l sin(x/2) l mindre eller lig med l x/2 |?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.